0600 303131 
1,25e/puhelu + 1,51e/min (sis. alv24)
 
« Takaisin

Näin teet ostoksia turvallisesti verkossa

Näin teet ostoksia turvallisesti verkossa

Digitalisaatio valtaa alaa globaaleilla markkinoilla yhä kiihtyvämmällä tahdilla ja sähköiset palvelut helpottavat arkeamme myös kaupankäynnissä. Meillä Suomessakin yhä suurempi osa väestöstämme hankkii tarvitsemiaan kulutushyödykkeitä ja palveluita sekä kotimaisten että ulkomaisten verkkokauppojen välityksellä.

Verkkomaksamisessa pankkikortti on turvallinen maksutapa kuluttajalle; sitä on osattava kuitenkin käyttää yhtä huolellisesti kuin kaikessa muussakin asioinnissa.

Kaupankäynnin osapuolet todennettava varmasti

Verified by Visa ja MasterCard SecureCode ovat verkkomaksamisen turvallisuutta parantavia, vahvan tunnistamisen todentamispalveluja. Nykyvaatimusten mukaisen todentamispalvelun avulla ostohetkellä voidaan todentaa kaupankäynnin molemmat osapuolet mahdollisimman luotettavasti ja varmasti. 

Verkko-ostoksia suositellaan tehtäväksi Visa-korteilla niiden verkkokauppiaiden sivuilla, joilla on Verified by Visa-tunnus, ja vastaavasti MasterCard-korteilla niiden verkkokauppiaiden sivuilla, joilla on MasterCard SecureCode -tunnus. Kyseisillä tunnuksilla voidaan varmistua, että verkkokauppias on liittynyt mukaan palveluun oman pankkinsa kautta.

Todentamispalvelu vastaa allekirjoitusta

Maksutilanteessa ostaja tunnistautuu netissä verkkopankista tutuilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan tai erillisellä, pankistaan saamallaan tunnuksella. Huomionarvoista on, että ostajan verkkopalveluun syöttämät tiedot, kuten henkilökohtaiset pankkitunnukset, eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa ainoastaan vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta myyntiluvan muodossa.

Verkkokaupan välityksellä tavaroita tai palveluita ostettaessa todentamispalvelua kannattaa hyödyntää huolellisesti, sillä todentaminen vastaa kortinhaltijan allekirjoitusta.

Suojattu verkkoyhteys ja päivitysten varmistaminen

Aluksi verkkomaksajan on hyvä varmistaa, että hänellä on käytössään suojattu verkkoyhteys: www-osoitteen tulee olla muotoa: https://. Verkko-ostoksia kannattaa tehdä vain tuttujen ja ehdottoman luotettavien verkkokauppojen sivuilla

Tärkeää on myös huomioida, että käytössä on verkkoselaimen viimeisin versio. Lisäksi on syytä varmistaa, että käytössä olevan tietokoneen käyttöjärjestelmän kaikki päivitykset ovat ajan tasalla.

Ennen verkkoasioinnin aloittamista on hyvä tarkistaa, että verkkoselaimen alareunassa olevan lukon tai avaimen kuvake on yhtenäinen. Kaksoisklikkaamalla kuvaketta varmistutaan siitä, että SSL-varmenne on myönnetty juuri kyseiselle verkko-osoitteelle, jossa asioidaan.

Tiedot turvallisesti talteen

Huomionarvoista on myös tiedostaa, että oman henkilökohtaisen maksukortin tietoja ei tule milloinkaan lähettää sähköpostilla.

Verkko-ostoksensa jälkeen ostajalle toimitetaan nettipalvelun kautta tilausvahvistus sekä kauppiaan mahdollisesti antama kuittaus maksusuorituksesta. Nämä tositteet on hyvä tallentaa maksun hyväksynnän jälkeen. Tallennetut tiedot ostoksesta kannattaa säilyttää myöhempää tarkistusta ja vertailua varten.

Turvallista asiointia verkkopankissa

Verkkopankeille räätälöidyillä turvaratkaisuilla pyritään varmistamaan, että pankkiasioiden hoito verkkopankin välityksellä on sekä asiakkaalle että pankille mahdollisimman turvallista. Nykyaikaiset turvaratkaisut perustuvat kansainvälisiin standardeihin, joiden avulla turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin. Huomionarvoista on, että verkkopankissa asioivilla kuluttajilla on velvollisuutena myös itse omilla ratkaisuillaan edistää turvallista asiointia verkkopankissa.

Tietoturvaratkaisut ajan tasalle

Verkkopankissa asioiminen on turvallista, kunhan muistaa huolehtia käyttämänsä tietokoneen tai älypuhelimen ajantasaisesta tietoturvasta, virustorjunnasta sekä palomuurin asetuksista. Turvalliseen verkkoasiointiin kuuluu oleellisena osana myös oman tietokoneensa käyttöjärjestelmän, verkkoselaimen ja muiden ohjelmien säännöllinen päivittäminen ajan tasalle.

Pankkitunnuksista on huolehdittava tarkoin

Erityisen tärkeää on säilyttää huolellisesti omia henkilökohtaisia pankkitunnuksiaan. Omaa henkilökohtaista käyttäjätunnusta, salasanaa tai turvakortin tietoja ei pidä missään tilanteessa luovuttaa ulkopuoliselle. Pankkitunnusten tietoja ei kannata tallentaa omalle tietokoneelleen, vaan varmempaan talteen.

Asiointia netissä harkiten - verkkohuijauksia varoen

Turvallisinta on käyttää verkkopankkia vain kotona tai työpaikalla omalta työasemaltaan käsin.

Verkkopankissa tai -kaupassa asioitaessa kukin toimenpide on saatettava kerralla loppuun, ennen kuin siirrytään muille verkkosivuille tai sovelluksiin.

Verkkohuijausyrityksiä on varottava erilaisilla nettisivustoilla asioitaessa. Käyntejä epäilyttäville verkkosivuille on syytä välttää, ja ohjelmia kannattaa ladata ja asentaa vain ehdottoman luotettavista lähteistä. Myöskään outoja ja epämääräisiä sähköposteja tai niiden liitetiedostoja on syytä olla avaamatta - mahdollisten virusten välttämiseksi.

Eurolimiitti - turvallinen tapa rahoittaa verkko-ostoksia

Kotimainen Eurolimiitti tarjoaa asiakkailleen nopeutta, vaivattomuutta ja turvallisuutta verkko-ostostensa rahoittamiseen. Verkkolainahakemuksensa asiakas voi tehdä ympäri vuorokauden seitsemän päivää viikossa. Luotonmyöntäjän asiakaspalvelussa lainahakemuksia käsitellään arkisin ja viikonloppuisin kello 8 - 22.

Eurolimiitin uutena asiakkaana voit hyödyntää loistavan edun, sillä ensimmäinen nosto on 500 euroon asti nostokuluton ja koroton. Korotonta maksuaikaa ensimmäiseen eräpäivään asti, eli noin kuukausi.

Eurolimiitin verkkopalveluun rekisteröityminen käy mutkattomasti verkkopankkitunnuksilla. Lainahakemukseen valitaan haluttu lainasumma ja merkitään pyydetyt tiedot.

Sopimusehtojen lukemisen ja hyväksymisen jälkeen lainahakemus lähetetään käsiteltäväksi. Eurolimiitti on nopea lainapäätöksissään. Myönnetty pikalaina siirretään asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille välittömästi hyväksytyn nostopäätöksen jälkeen.

Myönnetyn limiittiluoton nostaminen onnistuu sekin vaivattomasti verkkopalvelun kautta. Eurolimiitin laina ei sisällä vuosimaksua tai muitakaan kiinteitä kustannuksia. Luotonsaaja maksaa siis ainoastaan luottotilinsä käytöstä.

Eurolimiitti -verkkopalvelun luotonantajayrityksen J.W.-Yhtiöt Oy:n vakuuttavuudesta ja luotettavuudesta kertoo se, että täysin suomalainen rahoitusyhtiö kertoo lainanneensa rahaa sadoille tuhansille suomalaisille jo vuodesta 2006 lähtien.

Artikkelin on tuottanut Ensilaina.net, joka vertailee kuluttajalainoja sekä uusille asiakkaille tarjottavia lainaetuja.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Eurolimiitti – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.

Hyödynnä loppuvuoden sesongit ja kuluta fiksusti

Hyödynnä loppuvuoden sesongit ja kuluta fiksusti

Marras- ja joulukuussa riittää useita juhlia ja teemapäivä, jotka voivat olla melkoinen taloudellinen haaste. Black Friday, Isänpäivä, joulu, alennusmyynnit ja uusi vuosi houkuttelevat ja vaativat ostoksille.