0600 303131 
1,25e/puhelu + 1,51e/min (sis. alv24)
 
« Takaisin

Matkustaminen avartaa ja lisää hyvinvointia

Matkustaminen avartaa ja lisää hyvinvointia

Yli miljoonalle suomalaiselle matkustamisesta on tullut niin mieluisa harrastus ja elämäntapa, että he pitävät matkalle pääsemistä oman taloutensa tärkeimpänä tavoitteena. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan suomalaiset ovatkin maailman innokkaimpia matkailijoita!

Aktiivi-ikäisten suomalaisten kulutustottumuksia ja elämäntapoja läpivalaisevassa taloustutkimuksessa kuluttajien intohimo matkustamiseen tulee ilmiselvästi esiin. Eniten matkakuumetta potevat suomalaisista nuoremmat ikäluokat sekä alle 50-vuotiaat naiset, jotka unelmoivat eritoten elämysmatkasta ulkomaiden kohteisiin. Tuoreen taloustutkimuksen yllättävin tulos on se, että priorisoidessaan oman taloutensa tavoitteita suomalaiskuluttajat asettavat matkailun jopa oman terveytensä edelle.

Matkoja kotimaahan ja ulkomaille

Viime vuosina julkaistujen kotimaisten ja kansainvälisten haastattelututkimusten mukaan keskiverto suomalainen tekee vuodessa 7,5 matkaa. Mökkeilijäkansana tunnetut suomalaiset suosivat edelleen vahvasti kotimaanmatkailua. Valtaosa suomalaisten vuosittain tekemistä matkoista suuntautuukin Suomeen: oman kesämökin viihtyisyyteen ja vierailulle sukulaisten tai tuttavien luokse. Kotimaassa yöpymisen sisältäneiden vapaa-ajanmatkojen suosituimmat kohteet ovat viime vuosina sijainneet Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Vapaa-ajan elämysten perässä

Peräti 74 prosenttia väestöstämme haluaisi lähitulevaisuudessa toteuttaa vapaa-ajanmatkansa lentäen ulkomaille. Maamme rajojen ulkopuolelle suomalaiset matkustavat nykyisin pari kertaa vuodessa. Perinteiset yönyliristeilyt tai lyhyemmät päivämatkat Ruotsiin ja Viroon ovat säilyttäneet suosikkiasemansa suomalaiskuluttajien parissa. Laivamatka naapurimaahan on helppo toteuttaa lyhyelläkin lomalla ja matkakohteen tuttuus vahvistaa turvallisuushakuisten satunnaismatkailijoiden viihtyvyyttä.

Ulkomaanmatkailun kautta tavoitellaan ennen muuta monenkirjavia elämyksiä ja omaa maailmankuvaa avartavia kokemuksia. Hintatietoiset suomalaiskuluttajat osaavat hyödyntää yhä lisääntyvää nettitarjontaa suunnitellessaan itse vapaa-ajanmatkansa kohteen ja sisällön. Erilaisten teemojen ympärille räätälöidyt omatoimimatkat sekä hyvinvointilomat ovat selvästi kasvava trendi myös suomalaisten keskuudessa.

Pohjolan kansat suosivat aurinkoisia kohteita

Tuoreiden matkailutilastojen perusteella intohimoisimpia matkailijoita suomalaisten ohella ovat muut pohjoismaalaiset sekä yhdysvaltalaiset, jotka toteuttavat eniten kotimaanmatkoja koko maailmassa. Pohjoismaalaisten intoa matkailuun vahvistavat eritoten korkea tulotaso ja moneen muuhun maahan verrattuna pitkät kesälomat. Elinkustannukset ovat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa verraten korkealla, joten vapaa-ajanmatkoihin yhä enemmän panostavat pohjoismaalaiset kokevat saavansa runsaammin vastinetta rahoilleen matkustaessaan lomakohteisiin ulkomaille. Pohjolan ankarat sääolot varsinkin talvisin houkuttelevat suomalaisväestöä ja naapurikansoja hakemaan valovoimaa ja lämpöä esimerkiksi eteläisen Euroopan aurinkorannoilta. Suomalaisten suosivat valmis- tai omatoimimatkoillaan edelleen Välimeren maita: Espanjaan, Italiaan ja Kreikkaan suuntautuneiden lomamatkojen määrä on viime aikoina kasvanut entisestään. Kanarian saarten ohella myös Manner-Espanjasta on kovaa vauhtia tulossa suomalaisturistien suosituimpia matkailukohteita.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Eurolimiitti – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.

Hyödynnä loppuvuoden sesongit ja kuluta fiksusti

Hyödynnä loppuvuoden sesongit ja kuluta fiksusti

Marras- ja joulukuussa riittää useita juhlia ja teemapäivä, jotka voivat olla melkoinen taloudellinen haaste. Black Friday, Isänpäivä, joulu, alennusmyynnit ja uusi vuosi houkuttelevat ja vaativat ostoksille.