0600 303131 
1,25e/puhelu + 1,51e/min (sis. alv24)
 
« Takaisin

Kirpputoreilla vankka jalansija kuluttajien parissa

Kirpputoreilla vankka jalansija kuluttajien parissa

Monimuotoisilla kirpputoreilla voi tehdä yllättävänkin arvokkaita löytöjä huokealla hinnalla ja laittaa samalla hyvää kiertoon – oman mielen piristämiseksi ja kanssaihmisten iloksi.

Varsin perinteisten kirpputorien suosio tuntuu Suomessa kestävän ja jopa lisääntyvän, vaikka verkkoon ilmaantuukin tämän tästä jos jonkinlaisista nettikirppistä. Kierrätystä suosivien suomalaiskuluttajien mieleen on yhä edelleen perinteinen basaarityyppinen kauppapaikka, johon tavalliset suomalaiset kirpputorimyyjät ovat tuoneet myytäviksi useimmiten vanhaa ja käytettyä koti-irtaimistoaan tai itse valmistamiaan tuotteita. Kirpputoreilla parhaiten menevät kaupaksi hyväkuntoiset huonekalut sekä erilaiset käyttötavarat vaatteista harrastusvälineisiin, joita voi paikan päällä konkreettisesti arvioida ja käsitellä. Myyjien on oleellista huomioida se tosiasia, että kirpputoreja harrastuksenaan kiertävät kuluttajat ovat useimmiten hyvin hintatietoisia. Vaikka ihmisillä on usein suurta tunnearvoa myyntiin asettamiinsa tuotteisiin, niiden hinnoittelu kannattaa tehdä järkiperustein. Ylihintaiset myyntiartikkelit jäävät helposti vain pöydille notkumaan.

Tuotevalikoima oltava nykyisin monipuolinen

Vaikka nopeasti lisääntyvää käytettyjen tavaroiden nettimyyntiä ei pidetäkään suoranaisena uhkana perinteisille kirpputoreille, kirpputoriyrittäjät ovat joutuneet monipuolistamaan tarjontaansa ja palveluvalikoimaansa kiristyvän kilpailun myötä. Pelkät pöytävuokrat eivät enää lyö leiville, ja siksi useilla kirpputoripaikoilla on kuluttajille tarjolla myös muun muassa halpatavarataloista tuttuja myyntiartikkeleita. Nykyvaatimusten mukainen kirpputoriyritys voi perinteisen liiketoimintansa ohella hankkia haltuunsa esimerkiksi kuolinpesiä ja hoitaa ne loppusiivousta myöten.

Peräkonttien äärellä riittää vilinää

Viime vuosina myös peräkonttikirppikset ovat saavuttaneet entistä vankemman aseman suosittuina osto- ja myyntipisteinä. Peräkonttikirppiksiä järjestetään yhä useampien kaupunkien toriaukioilla tai avarilla pysäköintialueilla miltei ympäri vuoden. Varsinkin kesäisin kirpputoritavaraa myydään suoraan autojen peräkonteista tukkukaupalla ja ostajia riittää säännöllisesti järjestettävissä tapahtumissa jonoiksi asti. Joissakin tapahtumissa peräkonttikirppisten avulla saaduista tuotoista tietty osa ohjataan hyväntekeväisyyteen: esimerkiksi nuorisotyöttömyyden vähentämiseen tai ikäihmisten syrjäytymisen ehkäisyyn. Tällöin kuka tahansa paikan päälle saapunut kuluttaja voi kirpputorituotteita ostamalla laittaa hyvää kiertoon.

Ranskalainen innovaatio suomalaisten suosikiksi

Pariisin pohjoispuolella Ranskassa 1800-luvun lopulla alkusysäyksensä saaneet kirpputorit ovat saaneet kuvailevan nimensä vanhoissa vaatteissa usein viihtyneistä kirpuista.

Suomessa kirpputorien suosio kuluttajien keskuudessa alkoi kasvaa huimasti 1990-luvun alun talouslaman myötä. Yhä kasvavaa suosiota selittänee osaltaan se, että tavanomainen kirpputorimyynti on satunnaiselle myyjälle käytännössä verovapaata.

Monimuotoisia kirppiksiä perustetaan useimmiten kaupunkiemme markkinatorien ja urheiluhallien yhteyteen. Myös tyhjilleen jääneet teollisuuskiinteistöt sekä varasto- ja pysäköintitilat ovat suosittuja paikkoja tilapäisille tai vakituisille kirpputoreille.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Eurolimiitti – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.

Hyödynnä loppuvuoden sesongit ja kuluta fiksusti

Hyödynnä loppuvuoden sesongit ja kuluta fiksusti

Marras- ja joulukuussa riittää useita juhlia ja teemapäivä, jotka voivat olla melkoinen taloudellinen haaste. Black Friday, Isänpäivä, joulu, alennusmyynnit ja uusi vuosi houkuttelevat ja vaativat ostoksille.